Pesanan

Klik La Iklan Untuk Membolehkan Pra Blogger Pergi Lebih Jauh...Jgn Shout Saja!

tolong kami bantu kami

Selasa, 4 Oktober 2011

Perkara yang jarang difikirkan oleh para bloggers

p/s: Maaf..menggunakan gaya bahasa yang tidak menepati piawaian bahasa melayu/bahasa inggeris. Dont do it at home or school

Apakah yang difikirkan oleh bloggers? followers?shout? nufnang? famous?glamor? atau sedang memikirkan bagaimana setiap hari makin bertambah penggunjung yang berkunjung ke blog? Itulah perkara yang selalu difikirkan oleh rata-rata bloggers. Namun ada beberapa perkara yang jarang difikirkan oleh bloggers. Mai kita baca....


1. Anda kan banyak followers..dalam banyak2 followers tu mestilah ramai awek/pakwe yg cun...tak kan satu pon tak leh adjust beb...tapi niat kena baik la..hahahahahaha..ke dh dapat?jeng jeng jeng

2. Mana yang banyak pengunjung luar negara...tak kan le tak boleh belajar bahasa diorang..arab boleh..perancis boleh...burma boleh..siam pon boleh... apatah lg indonesia..lagi la boleh...aiseh..bahasa melayu pun tunggang langgang..tengok aje ejaan dah tau..hihihihihihi

3. Pada kaki shout...berapa banyak kamu shout satu hari...mesti banyakkan...apa kata sebelum shout baca bismillah...berapa banyak dah pahala kamu dapat sehari? mesti banyakkan...

4. Itu cerita pahala..cerita dosa pon ada gak...berapa banyak bloggers wanita yang tayang aurat?..berapa ramai yang tengok? yang tayang pon ada saham...yang tengok pon jadi share partner...alahai.....sedih..sedih...harap aku tak tengok...kalau dah tertengok tu nak wat cam mana kan????

5. Pada yang berblog pada masa kerja....boleh ke?rasanya boleh selagi tak menganggu kerja dan selagi bos tak marah..tapi yang yang nak difikirkan dalam skop ini...yang berblog tapi tak wat keje..berblog je kejenyer..dari pagi sampai pagi besok...boleh ke? boleh...saper kata tak boleh..hmm..boleh..tapi kena tukar bin atau binti la..tukarlah kepada bin/binti blog...hahahahahahaha

9 comments:

jelah berkata...

terasa plak...

suha berkata...

hmm. jarang difikirkan selama ni huhuu

tj berkata...

haha..saya ?? ..tak pernah pon fikir pasal followers?shout? nufnang? famous?glamor? atau sedang memikirkan bagaimana setiap hari makin bertambah penggunjung yang berkunjung ke blog? buat blog utk suka-suka aje..... :))

yusuflaili berkata...

Salam;
aku pikir mcm mana nak kumpul harta dengan blog..hahahaaa!!!!

Athirah ' S berkata...

buat blog utk luah perasaan , crite face to face bukan doang nak dgr..haha
terasaii i yg blog waktu pejabat , tp smbil2 kerja heheheeh , ade 2,3 kali gak satu hari tak sentuh kerja ..ngadap blog nd fb..

hani berkata...

salu terfikir air cool blog klu time berblog.slurrpp!! :)

neesa_jun berkata...

point no 5 tu yg paling mantop!hahahaa!

::dEyb:: berkata...

terbaek lah...haha :)

tnZackJ berkata...

huhu, sempat juga berfikir cam nie...syabas..

Catat Ulasan